Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Het hoofddoel van het Partners voor Water programma 2016-2021 is het vergroten van de waterveiligheid en waterzekerheid in stedelijke delta’s. En daarin heeft de deltasamenwerking een belangrijke plek ingenomen.

Wat begon als een intensieve samenwerking met vijf deltalanden in 2016, is inmiddels uitgebreid naar 13 landen. Daarbij kon Nederland voortbouwen op de jarenlange goede relaties op watersamenwerking en de deltakennis die Nederland rijk is. Deze aanpak komt voort uit de Nederlandse Internationale Water Ambitie (NIWA), waarvan het Partners voor Water programma een belangrijk uitvoeringsinstrument is.

De samenwerking is erop gericht om vraaggestuurd mee te denken én werken aan oplossingen voor wateruitdagingen. Hierbij gaat het om het delen van Nederlandse kennis en ervaring maar ook om het leren van lokale aanpakken en inzichten in het buitenland.

Lees ook het verhaal 'Samen werken aan een duurzame toekomst' van Tom Kompier, programmamanager Partners voor Water, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer informatie