Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Partners voor Water sluit geen landen uit, maar brengt wel een duidelijke focus aan. Het programma is ondersteundend aan de Nederlandse Internationale Waterambitie (NIWA), en die richt zich op stedelijke delta’s en hun toeleverende systemen. Daarbij gaat het om concrete mogelijkheden om Nederlandse expertise te koppelen aan internationale kansen.

U kunt als sectorpartij  advies en informatie krijgen over ondernemen in een specifiek land, en over actuele ontwikkelingen en nieuwe investeringsprogramma’s die kansen kunnen bieden in specifieke landen.

Partners voor Water 2016-2021 hanteerde voor landen vier niveaus van ondersteuning:

  • de delta-aanpak voor de landen Indonesië, Bangladesh, Mozambique, Vietnam, Egypte, Myanmar en Colombia – voor de samenwerking met deze  deltalanden is de meeste ondersteuning beschikbaar;
  • de delta-aanpak ‘light’ geldt voor Polen, Zuid-Afrika, Mexico, Filipijnen, Argentinië en Chili;
  • de focus-aanpak richt zich op de Balkan, India en de Verenigde Staten; inspelen op ontwikkelingen en actuele kansen, ook in andere landen.
  • reactieve en vraaggestuurde aanpak, waarbij gereageerd kan worden op verzoeken van landen, regio's, instellingen en de Nederlandse overheid
Partners voor Water 2022-2027

Per 1 januari 2022 gaat Partners voor Water 2022-2027 van start. Ten opzichte van de voorgaande programmaperiode wijzigt een aantal zaken. In de komende periode houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen over Partners voor Water 2022-2027 via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie