Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

COLOMBIA

Colombia kent een gevarieerde geografie, met relatief veel kustlijn. Veel kustplaatsen merken al de gevolgen van klimaatverandering: een combinatie van erosie, droogte en overstromingen. In het binnenland zijn er uitdagingen op het gebied van drink- en afvalwater en riviertransport.

Sinds 2011 werkt Nederland met Colombia samen op watergebied. Dat heeft geresulteerd in samenwerking op verschillende terreinen. Zo werkte Nederland mee aan zowel een Masterplan Riviertransport als een plan dat innovatieve oplossingen moet bieden voor de bescherming van de 2600 kilometer aan kustlijn, zowel aan de Pacifische kant als langs de Caribische Zee.

Een ander belangrijk project in Colombia is de restauratie van het Canal del Dique, het verbindingskanaal tussen de Río Magdalena en de havenstad Cartagena. Op verzoek van de Colombiaanse overheid ontwierp een Nederlands bedrijf, samen met lokale partners, een integraal plan om het kanaal te restaureren, met betere uitkomsten voor waterveiligheid, landbouw en visserij, drinkwatervoorziening en ecologie.