Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Mobiel Water Meten - Mozambique

Mobile Water Management heeft een techniek ontwikkeld om met een smartphone foto’s van een peilschaal te maken.

Lees verder

A healthy future for Delhi's dwellers - India

Bijna de helft van de inwoners van New Delhi woont in sloppenwijken. Negen van de tien families hebben er geen toegang tot schoon drinkwater. Het project van Plan Nederland en Basic Water Needs (BWN) beoogde een bijdrage te leveren aan de verbetering van de drinkwatervoorziening in de sloppenwijken.

Lees verder

Enhancing Food Security through hydro-powered pumps

In veel ontwikkelingslanden grenst het land van boeren weliswaar aan een rivier, maar is het kostbaar om rivierwater omhoog te pompen voor irrigatie. De Barsha pump (Barsha is Nepalees voor regen) maakt uitsluitend gebruik van de kinetische energie van het stromende water. Zo kunnen boeren tot 70 procent besparen op hun irrigatiekosten, ten opzichte van traditionele dieselpompen.

Lees verder

Climate Adaptation Atlas Bangladesh

Bangladesh is een van de meest kwetsbare landen in relatie tot klimaatverandering. Dan is het extra belangrijk om echt te kunnen zíen welke impact klimaatverandering kan hebben.

Lees verder

Demonstratie van de HydroNET Water Control Room in Zuid-Afrika

De verwachting is dat in Zuid-Afrika vóór 2030 de vraag naar water het aanbod zal overschrijden. Er is daarom een groeiende vraag naar innovatieve en betaalbare IT-oplossingen, voor een efficiënter watergebruik.

Lees verder