Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Partners voor Water sluit geen landen uit, maar brengt wel een duidelijke focus aan. Voorop staat dat PvW16-21 is gekoppeld aan de Internationale Waterambitie van Nederland, en die richt zich op stedelijke delta’s en hun toeleverende systemen. Daarnaast gaat het om concrete mogelijkheden om Nederlandse expertise te koppelen aan internationale kansen. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de mate van overheidsbetrokkenheid en eigen initiatief van marktpartijen. Ook kunnen actuele ontwikkelingen kansen creëren. Dit leidt tot vier aanpakken voor vier categorieën:

  • de delta-aanpak voor de Water Mondiaal landen Indonesië, Bangladesh, Mozambique, Vietnam, Egypte, Myanmar en Colombia – hiervoor is de meeste ondersteuning beschikbaar;
  • de delta-aanpak ‘light’ geldt voor Polen, Zuid-Afrika, Turkije, Mexico en de Filipijnen;
  • de focus-aanpak richt zich op de Balkan, India, Roemenië, VS en Singapore;
  • inspelen op ontwikkelingen en actuele kansen, zoals ad hoc verzoeken uit landen, initiatieven van de Watergezant, follow-up van activiteiten DRR-teams en study tours.

De landenkeuze wordt van tijd tot tijd geëvalueerd, afhankelijk van de ontwikkeling van relaties, de toegevoegde waarde die Nederland kan bieden, de vraag en de kansen voor de sector. Er kan dan voor worden gekozen landen of stedelijke delta’s af te laten vallen of nieuwe landen of delta’s toe te voegen.